![Crispy Korean tofu Crispy Korean tofu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ECBD5A79-FBA8-4542-878D-9D1D245B1396/Derivates/e2d32430-71fa-4add-9780-b4084081d0e1.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tofu coating
- 160 g almond milk
- 120 g cornflour
- 80 g plain flour
- 1 tsp garlic powder
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Sauce
- 5 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 60 g light brown sugar
- 60 g rice wine vinegar
- 60 g pure maple syrup
- 30 - 50 g Korean chilli paste (gochujang), to taste ( see Tips)
- 30 g ketchup (see Tips)
- 20 g sesame oil
- 20 g dark soy sauce
Rice and broccoli
- 1000 g water
- 1 ½ tsp sea salt
- 200 g long grain white rice
- 350 g broccoli florets
Tofu
- 1000 - 1500 g vegetable oil, to deep fry
- 400 g firm tofu, pressed for 30 minutes, then cut into cubes (2 cm - see Tips)
- sesame seeds, to garnish
- 2 spring onions/shallots, cut into slices (5 mm), to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3147 kJ / 749.3 kcal
- Eiwitten
- 21.7 g
- Koolhydraten
- 98.4 g
- Vetten
- 30.7 g
- Verzadigd vet
- 3.9 g
- Vezels
- 10.5 g
- Natrium
- 1072.2 mg
Alternatieve recepten
No-waste veggie bolognese (TM6)
3 Std.
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15 min
Soba noodle mee goreng
40p
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1h
Gwinganna polenta with vegetables
1 Std. 10 Min
Spiced paneer parcels
50 Min
Chickpea shawarma salad bowl
40p
15-minute noodles
15 min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Sichuan zucchini and eggplant
1 Std. 15 Min