Bijentaart met glazuur
TM6 TM5 TM31

Bijentaart met glazuur

5.0 (1 beoordeling)

Ingrediënten

Deeg

  • 5 eieren
  • 140 g suiker
  • 380 g bloem
  • 1 zakje vanillesuiker (± 8 g)
  • 20 g bakpoeder
  • 230 g melk
  • 200 g zonnebloemolie
  • ½ geraspte citroenschil

Glazuur

  • 450 g roomkaas
  • 75 g yoghurt
  • 120 g suiker
  • ½ geraspte citroenschil
  • 15 g vers geperst citroensap

Smeltende chocolade

  • 100 g pure chocolade, in stukken
  • 10 g zonnebloemolie
  • 35 ingeblikte abrikozenhelften, uitgelekt, (± 480 g nettogewicht)
  • 50 g amandelschilfers
  • 70 snoepjes, suiker ogen (optioneel)

Voeding
per 1 stuk
Calorieën
875.5 kJ / 209.3 kcal
Eiwitten
3.6 g
Koolhydraten
19.3 g
Vetten
13.4 g
Verzadigd vet
4.4 g
Vezels
1 g
Natrium
88.5 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten