Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g olijfolie
- 200 g uien, in vieren gesneden
- 120 - 150 g wortelen, in plakjes (1 cm)
- 50 - 70 g selderstengels, in stukken (0,5 cm)
- 50 g witte wijn
- 800 g kalkoen, in stukken (4 cm)
- 1 ½ tl Dijon mosterd
- ¾ - 1 ¼ tl zout
- ½ tl gemalen peper
- 2 - 3 takjes verse tijm
- 750 g kippenbouillon (zie tips)
- 150 g spekblokjes
- 250 g verse champignons, in vieren gesneden
- 200 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 10 g maïzena (zetmeel)
- 1 ½ tl graanmosterd
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2404 kJ / 574 kcal
- Eiwitten
- 37 g
- Koolhydraten
- 6 g
- Vetten
- 44 g
- Verzadigd vet
- 17 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 980 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vislasagne met asperges en prei
1 Std. 30 Min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30min
Champignon en feta strudel met spinazie
1h 45min
Zoetzure varkensribbetjes
40min
Rundvlees Stroganoff
1h
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40min
Vleesgehaktbrood met champignons
1h 5min
Rundsstoofvlees met aardappelen
1 Std. 10 Min
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1 Std. 15 Min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1 Std. 10 Min
Vleesballetjes met tomatensaus
45min