Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g meel
- 700 g rundsvlees, in blokjes ( ongeveer 2 cm)
- 140 g ui, in stukken (3 cm)
- 100 g selderij, in stukken (3 cm)
- ½ teentje knoflook
- 50 g gedroogde eekhoorntjesbrood, 10 min. in lauw water geweekt en uitgelekt
- 20 g extra vergine olijfolie
- 40 g boter
- 100 g droge witte wijn
- 30 g tomatenpuree
- 200 g wortelen, in schijfjes of in stukken (2 cm)
- 2 gedroogde laurierbladeren
- 1 takje verse tijm, waarvan de blaadjes gewassen en gedroogd zijn
- 300 g zelfgemaakte vleesbouillon
- 1 afgestreken tl zout
- 400 g aardappelen, in blokjes (ong. 2 cm)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1259 kJ / 301 kcal
- Eiwitten
- 30.4 g
- Koolhydraten
- 20.7 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 3.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40min
Vleesgehaktbrood met champignons
1 godz. 5 min
Kip in perziksaus
40min
Varkenshaasje in papillot
1hod.
Kip met citroen
50min
Honing-mosterd gebakken kip en knoflook-bloemkoolpuree
50min
Brochette van kippenballetjes met rijst
1h 40min
Stoofpotje met bonen en gehaktballetjes
45min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1hod. 10min
Ovenschotel van aardappelen
1 Std. 30 Min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35min
Aardappelpuree
45min