Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pizza Dough
- olive oil, for greasing
- 200 g water, lukewarm
- 1 tsp caster sugar
-
20
g fresh yeast, crumbled
of 5 g dried instant yeast - 400 g strong white bread flour
- 30 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
Vegan Cheese Sauce
- 100 g raw cashew nuts, soaked for 15 minutes in hot water, drained
- 40 g nutritional yeast flakes
- 50 g waxy potatoes, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 50 g carrot, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 50 g onion, quartered
- 150 g water
-
1
Tbsp vegetable stock paste, homemade
of ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 Tbsp lemon juice
- 1 pinch fine sea salt, to taste
- ½ tsp garlic powder
- 1 pinch sweet paprika
- 1 pinch ground black pepper
Finalisation
- 250 g tinned chopped tomatoes
- 50 g courgette, sliced (approx. 3 mm)
- 6 cherry tomatoes, sliced (approx. 3 mm)
- 50 g button mushrooms, sliced (approx. 3 mm)
- 50 g red onion, sliced (approx. 3 mm)
- 2 pinches fine sea salt
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 Tbsp olive oil
- 15 fresh basil leaves, plus extra for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2955.4 kJ / 706.4 kcal
- Eiwitten
- 26.2 g
- Koolhydraten
- 97.6 g
- Vetten
- 24.5 g
- Verzadigd vet
- 3.7 g
- Vezels
- 9.4 g
- Natrium
- 603.2 mg
Alternatieve recepten
Vegan Supreme Pizza
9 godz. 40 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10min
Vegan Chocolate Chip Cookies
30 min
Vegan Macaroni and Cheese
5h
Gluten-free Vegan Lasagne
2 godz. 20 min
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50 min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 godz. 15 min
Potatoes Stuffed with Soya Mince, Spinach and Pine Nuts
1 Std. 20 Min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Pasta with Dairy-free Creamy Sauce and Prawns
30 min