Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème pâtissière
- 500 g de lait entier
- 100 g de sucre en poudre
- 40 g de farine de blé
- 10 g de fécule de maïs
- 100 g de jaunes d'œufs (environ 5 jaunes)
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 1000 g d'eau
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre doux congelé en morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé (T 45), et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide, préalablement congelée pendant 10 minutes
- 2 pincées de sel
Le montage
- 50 g de sucre glace, pour la finition
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1618.1 kJ / 386.7 kcal
- Eiwitten
- 6.8 g
- Koolhydraten
- 36.4 g
- Vetten
- 24.2 g
- Verzadigd vet
- 14.4 g
- Vezels
- 0.5 g
- Natrium
- 45.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Tarte aux poires et ganache à la vanille
5 godz.
Entremets chocolat-café
4 Std.
Tarte aux fraises à la crème d'amande
15h
Galette frangipane aux framboises
1h 30min
Paris-brest
3h 10min
Macarons à la vanille
3 Std.
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Minipavlovas à la crème glacée framboise
13 Std.
Pâte sucrée
1 Std. 50 Min
Crème pâtissière Mode Sauce
15 min
Crème pâtissière XXL
15 min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2h 45min