Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 - 6 brins de persil plat frais, équeuté
- 50 g de carotte, coupée en morceaux
- 1 oignon, coupé en deux
- 6 échalotes
- 100 g de beurre
- 40 g de farine de blé
- 400 g de bouillon de viande (ou 300 g d'eau et un cube de bouillon de viande)
- 1 bouquet garni
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de thym déshydraté
- 1 feuille de laurier
- 5 grains de poivre noir concassés
- 500 g de vin rouge de Bordeaux
- 1 c. à café de fond de veau (ou d'extrait de viande type Viandox®)
- 1 c. à soupe de jus de citron
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 775 kJ / 187 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 7 g
- Vetten
- 14 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sauce périgourdine
35 min
Sauce mayonnaise
10min
Sauce béarnaise
20min
Sauce chasseur
35 min
Sauce cocktail
10min
Sauce hollandaise
25min
Côte de bœuf et sauce marchand de vin
1h 15 min
Sauce au vin doux
55 Min
Sauce barbecue
25min
Sauce soubise
30min
Langoustines sauce au whisky
1h 10 min
Sauce gribiche
15min