![Vongole veraci su crostoni di pane Vongole veraci su crostoni di pane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8C00E002-1D74-4C2D-8E3B-1FF7237E0702/Derivates/7CA6F8CB-D4DF-46AA-A0EF-3BC0D146012E.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 600 g di vongole veraci, pulite e spurgate
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino piccante fresco o secco
- 500 g di acqua
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di olive taggiasche denocciolate
- 100 g di vino bianco secco
- 8 fette di pane di Altamura (tipo pugliese) (circa 50 g a fetta)
- Voeding
- per 4 porzioni
- Calorieën
- 8380 kJ / 2003 kcal
- Eiwitten
- 96 g
- Koolhydraten
- 281.5 g
- Vetten
- 62.6 g
- Vezels
- 14.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Insalata di mare con citronette all'aglio
2 Std. 25 Min
Vongole e cozze alla marinara
3klst
Zuppa di vongole e mazzancolle
1 Std.
Orata al sale
40 Min
Insalata di mare
1 Std. 30 Min
Pepata di cozze
55 Min
Lumachine in rosso
1 Std. 40 Min
Zuppetta di crostacei
40 Min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30 Min
Cannocchie al Varoma
55 Min
Insalatina di calamari e pepe rosso
1 Std.