Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Burger Patties
- 100 g stale bread, torn in pieces
- 20 g fresh parsley leaves
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 400 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 10 g olive oil
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 60 g red onion, quartered
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground cumin
- 1 medium egg
- 50 g toasted sesame seeds
Tahini Sauce
- 40 g water
- 80 g tahini
- 15 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp honey
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Finalisation
- 2 Tbsp olive oil
- 6 burger buns, halved and toasted
- rocket leaves, for serving
- 1 avocado, sliced, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2564.8 kJ / 613 kcal
- Eiwitten
- 18.9 g
- Koolhydraten
- 75.3 g
- Vetten
- 28.2 g
- Verzadigd vet
- 4.4 g
- Vezels
- 11.7 g
- Natrium
- 1254.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
BBQ Jackfruit Burritos
45 min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25min
Satay Tofu Kebabs
1 Std. 5 Min
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30min
Creamy Vegan Hot Broccoli Dip
40 min
Quinoa Burger and Yellow Tomato Ketchup
2 Std.
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 min
Happy Veggie Empanadas
1 Std. 10 Min
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 Std. 25 Min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30min