Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Burger Patties
- 100 g stale bread, torn in pieces
- 20 g fresh parsley leaves
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 400 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 10 g olive oil
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 60 g red onion, quartered
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground cumin
- 1 medium egg
- 50 g toasted sesame seeds
Tahini Sauce
- 40 g water
- 80 g tahini
- 15 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp honey
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Finalisation
- 2 Tbsp olive oil
- 6 burger buns, halved and toasted
- rocket leaves, for serving
- 1 avocado, sliced, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2564.8 kJ / 613 kcal
- Eiwitten
- 18.9 g
- Koolhydraten
- 75.3 g
- Vetten
- 28.2 g
- Verzadigd vet
- 4.4 g
- Vezels
- 11.7 g
- Natrium
- 1254.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45 min
Beetroot potato patties with yoghurt dip
1 godz.
Lentil and Pumpkin Pot Pies
1 godz. 25 min
Carrot and Chickpea Spread
15 Min
Vegetable Curry with Rice
50 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 godz. 25 min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 godz.
Pasta with Vegetable Ragout
45 min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 godz. 10 min