![Chicken with creamy vegetable sauce Chicken with creamy vegetable sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8CEE7A4E-1CDA-464B-A16E-FDD22B6B98CB/Derivates/a42c5d0a-73d6-45d3-af18-feee5671d3ed.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g water
- 130 g carrot, cut into pieces
- 60 g celeriac, cut into pieces
- 25 g celery leaves or fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 600 g chicken breast fillets, cut into strips (7 x 3 cm)
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 150 g button mushrooms, cut into slices
- 30 g plain flour
- 60 g pouring (whipping) cream
- 30 g butter
- 1 tsp Worcestershire sauce (optional)
- 1 tsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1335.9 kJ / 318.1 kcal
- Eiwitten
- 36.2 g
- Koolhydraten
- 9 g
- Vetten
- 14.4 g
- Verzadigd vet
- 8.4 g
- Vezels
- 2.9 g
- Natrium
- 618.4 mg
Alternatieve recepten
Chicken with sparkling wine cream sauce
1 godz. 5 min
All-in-one 'roast' beef
1 godz. 30 min
Shepherd's pie
55 min
Beef stroganoff
35 min
Meatballs with tomato sauce
40 min
Chicken cacciatore
50 min
Chicken velouté meal
40 min
Rice salad
1 godz.
Beef spezzatino
1h 45min
Tomato basil chicken stew
35 min
Beef Burgundy
1h 45min
Beef "Burgundy"
40 min