Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g di cipolla a pezzi
- 70 g di sedano a pezzi
- 40 g di carota, pelata e a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di funghi secchi, precedentemente ammollati per 10 min. in acqua
- 150 g di bietole, lavate e a pezzi
- 300 g di ceci bianchi in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 130 g di pomodori freschi a pezzi
- 300 g di acqua
- 2 foglie di salvia fresca lavate
- fette di pane tostato, a piacere
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 608 kJ / 145.5 kcal
- Eiwitten
- 6.5 g
- Koolhydraten
- 20.6 g
- Vetten
- 9 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 23.3 mg
Alternatieve recepten
Zuppa di lenticchie e spinaci
1 godz. 10 min
Minestra saporita di lenticchie, finocchi al Parmigiano Reggiano e muffin di carote e mandorle
1sa 30 dk
Zuppa di farro e legumi
45 dk
Zuppa di farro alla contadina
50min
Cacciucco di ceci
50min
Zuppa di farro e fagioli
1h
Zuppa di legumi e verdure
40min
Stufato di zucca, ceci e cavolo nero
45 dk
Zuppa al profumo di curcuma
1h
Zuppa di lenticchie
50min
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Zuppa frantoiana
45 dk