Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Polpette
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 140 g di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
- 6 - 8 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 350 g di ricotta romana, scolata dal siero (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Sugo
- 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
-
500
g di pomodori San Marzano a pezzi (2 cm)
of 500 g di passata di pomodoro - 70 di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 1855.8 kJ / 443.5 kcal
- Eiwitten
- 21.4 g
- Koolhydraten
- 28.4 g
- Vetten
- 18 g
- Verzadigd vet
- 12.5 g
- Vezels
- 1.4 g
- Natrium
- 782.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Burger di ceci e verdure
40min
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45 min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Burger ceci e rucola
40min
Gnocchi di ricotta al basilico
40min
Pesto di zucchine e basilico
20 min
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1h
Focaccia di patate in padella
1h
Polpettone vegetariano con contorno di verdure; cheesecake ai lamponi
1h 30 min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1h 20 min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30 min
Canederli agli spinaci
2 Std. 30 Min