Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kvass
- 500 g raw beetroot, peeled and cut into wedges (approx. 8 wedges per beetroot - see Tips)
- 500 g water
- 2 tsp sea salt
- 3 garlic cloves
- 2 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 10 whole black peppercorns
Dressing
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches white pepper, to taste
Salad
- ¼ red onion
- 2 dill cucumbers, cut into halves (approx. 50 g)
- 1 green apple, cored and cut into wedges
- 10 g extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra to garnish
- dill cucumbers, cut into ribbons, to serve
- fresh dill sprigs, to serve
- bread of choice, toasted, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 997.9 kJ / 237.6 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 13.6 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 1323.8 mg
Alternatieve recepten
Seeded sheet crackers (Toddlers and beyond)
1h 30min
Buckwheat and date bliss balls
24 Std. 20 Min
Black rye bread
2h 35min
Black tahini
20min
Fermented beetroot and apple salsa
72h
Black tahini banana bread
1h 20min
7 Seed Crackers
1 Std. 40 Min
Rise and shine cereal clusters
30min
Wholemeal spelt pastry
35 min
Coriander pesto
5min
Gluten free carrot and almond cake
2 Std. 30 Min
Seed and nut bread
1h 30min