Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kvass
- 500 g raw beetroot, peeled and cut into wedges (approx. 8 wedges per beetroot - see Tips)
- 500 g water
- 2 tsp sea salt
- 3 garlic cloves
- 2 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 10 whole black peppercorns
Dressing
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- 100 g natural yoghurt
- 50 g mayonnaise (see Tips)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches white pepper, to taste
Salad
- ¼ red onion
- 2 dill cucumbers, cut into halves (approx. 50 g)
- 1 green apple, cored and cut into wedges
- 10 g extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra to garnish
- dill cucumbers, cut into ribbons, to serve
- fresh dill sprigs, to serve
- bread of choice, toasted, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 997.9 kJ / 237.6 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 13.6 g
- Verzadigd vet
- 2.5 g
- Vezels
- 7.2 g
- Natrium
- 1323.8 mg
Alternatieve recepten
Keto crackers
1h
Rye sourdough baguettes
27h 20min
Chevre (Matthew Kenney)
22 Std. 5 Min
Rye seed loaf
28h 10min
Sunflower and nori filling
3 Std. 10 Min
Wakame gomasio
20 min
Hemp milk
5 min
Beetroot soup (gut health)
40min
Mushroom pâté
1h 15 min
Chai-spiced nut butter
15min
Seed and nut bread
1h 30min
Everyday sourdough loaf
4h 20min