Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 90 g witte miso (of shiro miso)
- 40 g mirin (zoete rijstwijn)
-
35
g sake
of 35 g water - 30 g suiker
- 1 ½ tl sesamolie
- 2 snuifjes zout
- 360 g aubergine, in plakjes en dan in stukken gesneden (3 cm)
- 1600 g water ongeveer, aan te passen indien nodig
- 30 g vers geperst citroensap (½ citroen)
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 1 lente-ui, schuin gesneden
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 654 kJ / 156 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 13 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 0.9 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 670 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kip-miso stoofpot
1h 45min
Mini champignon pasteitjes
1h 45min
Stervormige walnootravioli met champagnesaus
Geen beoordelingen
Vegan jus
40min
Gezonde Miso kipnoedelsoep (Louise Keats)
30min
Gerookte Mexicaanse bonensoep
Geen beoordelingen
Clafoutis met amarena kersen en amandelmelk
Geen beoordelingen
Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
30min
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16 godz. 50 min
Hornazo
Geen beoordelingen
Borscht
50min
Kippennoedelsoep
1h 35min