Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 90 g witte miso (of shiro miso)
- 40 g mirin (zoete rijstwijn)
-
35
g sake
of 35 g water - 30 g suiker
- 1 ½ tl sesamolie
- 2 snuifjes zout
- 360 g aubergine, in plakjes en dan in stukken gesneden (3 cm)
- 1600 g water ongeveer, aan te passen indien nodig
- 30 g vers geperst citroensap (½ citroen)
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 1 lente-ui, schuin gesneden
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 654 kJ / 156 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 13 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 0.9 g
- Vezels
- 5.3 g
- Natrium
- 670 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Falafel met rode bieten hummus
20 min
Vegan empanadas met paprika-champignon vulling
1h 20 min
Tonijnrijstsalade, eieren en rauwkost - Chocolade- en frambozengebak
Geen beoordelingen
Rabarber en gember gin fizz
336 Std. 10 Min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Op Yucataanse wijze in bananenbladeren gebakken vis met maïsrijst
Geen beoordelingen
Pierogi met vlees
1 Std.
Hainan kip met rijst, groentesoep, gestoomd ei
Geen beoordelingen
Gefermenteerde rode uien
96 godz.
Hornazo
Geen beoordelingen
Linzencurry en gestoomde pompoen
1 Std. 15 Min
Piadina uit Emilia Romagna
15 min