Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 180 g basmati rice
- 1000 g water
- 1 onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and deseeded if preferred, cut into pieces
- 2 cm piece fresh ginger
- 20 g coconut oil
- 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- ⅛ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 1 dried bay leaf
- 500 g chicken thigh fillets, cut into thirds
- 200 g tomato passata
- 200 g coconut cream
- 40 g tomato paste
- 50 g kale, sliced
- 4 - 5 sprigs fresh coriander leaves, to garnish
- ½ - 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2157.7 kJ / 513.7 kcal
- Eiwitten
- 29.9 g
- Koolhydraten
- 41.5 g
- Vetten
- 24.3 g
- Verzadigd vet
- 16.1 g
- Vezels
- 5.5 g
- Natrium
- 674.4 mg
Alternatieve recepten
Easy satay chicken
40p
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25p
San choy bau (Matt Sinclair)
30p
Sticky chicken
24h 35 min
Chicken teriyaki
20p
Turkey rissoles and kale slaw
30p
Quick massaman beef curry
40p
Beef ragu
1h 25 min
Chicken meatballs with coconut rice
35p
Beef tacos
25p
Chunky bolognese
50 Min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30p