Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pear sorbet
- 4 pears, ripe, peeled, halved and cored (approx. 600 g - see Tips)
- ½ vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 4 tsp lemon juice
- water, for sous vide
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder (see Tips)
- 120 g caster sugar
Butterscotch panna cotta
- 3 gelatine sheets
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 70 g brown sugar
- 90 g golden syrup
- 325 g pouring (whipping) cream
- 150 g milk
Caramel sauce
- 100 g brown sugar
- 100 g thickened cream
- lemon juice, a few drops
- hokey pokey (honeycomb), to serve (see Tips)
- fresh raspberries, to serve
- fresh mint, leaves only, to decorate (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2539.4 kJ / 604.6 kcal
- Eiwitten
- 3.6 g
- Koolhydraten
- 87.7 g
- Vetten
- 26.6 g
- Verzadigd vet
- 17.1 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 144.8 mg
Alternatieve recepten
Crème pâtissière
15 λεπτ.
Fruit coulis
10 λεπτ.
Chocolate volcanos
55 min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Chocolate fondants
30 λεπτ.
Béarnaise sauce
20 λεπτ.
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Lemon and white chocolate lava cakes
30 λεπτ.
Crème caramels
7h 45min
Salted caramel sauce
40 Min
Lemon meringue tarts
25 Std. 30 Min
Traditional crème brûlée
25 Std.