Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pear sorbet
- 4 pears, ripe, peeled, halved and cored (approx. 600 g - see Tips)
- ½ vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 4 tsp lemon juice
- water, for sous vide
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder (see Tips)
- 120 g caster sugar
Butterscotch panna cotta
- 3 gelatine sheets
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 70 g brown sugar
- 90 g golden syrup
- 325 g pouring (whipping) cream
- 150 g milk
Caramel sauce
- 100 g brown sugar
- 100 g thickened cream
- lemon juice, a few drops
- hokey pokey (honeycomb), to serve (see Tips)
- fresh raspberries, to serve
- fresh mint, leaves only, to decorate (optional)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2539.4 kJ / 604.6 kcal
- Eiwitten
- 3.6 g
- Koolhydraten
- 87.7 g
- Vetten
- 26.6 g
- Verzadigd vet
- 17.1 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 144.8 mg
Alternatieve recepten
Salted caramel ice cream
14 Std.
Champagne poached chicken terrine
1 Std. 30 Min
Sticky toffee puddings
1 Std.
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Mini banoffee bombe Alaskas
24h 30 min
Chocolate fondants
30 Min
Maple pecan ice cream
26h 30min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Gingerbread pavlova stack
5h 30 min
Frozen mojito cheesecake
24 Std. 25 Min
Traditional crème brûlée
25h