Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup

Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup

4.4 120 beoordelingen
Voorbereiding 15min
Totaal 1u. 15min
4 portions

Ingrediënten

  • cashew nuts
    60 g
  • sliced white bread thick, diced (2 cm)
    3 slices
    sourdough bread, diced (2 cm)
  • broccoli (approx. 500 g), florets, halved if large amd stems, lightly peeled, cut in pieces (2 cm x 5 cm)
    1
  • garlic cloves to taste
    3 - 5
  • onions quartered
    100 g
  • olive oil plus extra for drizzling
    30 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • carrots cut in pieces (3 cm)
    90 g
  • potatoes peeled, diced (3 cm)
    200 g
  • water plus extra for soaking
    1100 g
  • nutritional yeast flakes
    40 g
  • dried mixed herbs
    ¾ tsp
  • paprika
    ¾ tsp
  • ground cayenne pepper
    ¼ tsp
  • fine sea salt plus extra to taste
    1 tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    ¼ tsp
  • vegan cheese, grated (optioneel) for sprinkling

Voeding per 1 portion

Calorieën 390 kcal / 1629 kJ
Eiwitten 18 g
Vetten 17 g
Koolhydraten 36 g
Vezels 11 g
Verzadigd vet 2.8 g
Natrium 1032 mg

Bevalt het je?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer je voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je dit ook leuk...