Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g Olivenöl
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Lauch, in Ringen
- 300 g Paradeiser, in Stücken
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 20 g Anislikör ( z. B. Pastis oder Ouzo)
- 100 g Weißwein, trocken
- 700 g Fischfond
- 10 g Tomatenmark
- 200 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Stücken (1-2 cm)
- 1 Sternanis
- 1 Gewürznelke
- ½ TL Fenchelsamen
- 1 ½ TL Thymian, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 - 3 frische Salbeiblätter
- ½ Bio-Orange, halbiert
- 100 g Karotten, in Scheiben (3-5 mm)
- 60 g Fenchelknolle, in Ringen (2-3 mm), ohne Strunk
- 650 g Muscheln, frisch, gesäubert (z. B. Venusmuscheln, Miesmuscheln)
- 200 - 300 g Riesengarnelen, roh, ungeschält
- 500 g Fischfilets, ohne Haut (z. B. Lachs, Kabeljau, Steinbutt), in Stücken (4 cm)
- 2 - 3 Safranfäden
- 2 - 6 Prisen Salz (siehe Tipp)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1179 kJ / 281 kcal
- Eiwitten
- 33 g
- Koolhydraten
- 13 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Andalusische Fischsuppe
50 λεπτ.
Traunseer Räucherfischmus
3hod. 30min
Negroni
5min
Venusmuschelsuppe mit Riesengarnelen
1ωρ.
Scharfe Garnelensuppe
35min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1ωρ.
Gemüse-Seetang-Tatar
45 λεπτ.
Coq au vin
3h
Suppen Bowl mit Pilzen und Saibling
1h 15min
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1ωρ. 10 λεπτ.
Gedämpfter Kräutersaibling mit Erdäpfeln & Eierschwammerln
1ωρ.
Hirschragout mit cremiger Polenta
2hod. 20min