Tomaat en basilicum kip quiche
TM5 TM6

Tomaat en basilicum kip quiche

Ingrediënten

Deeg

  • 270 g bloem
  • 100 g olijfolie
  • 60 g water
  • 8 - 10 verse basilicumbladeren, naar smaak
  • 1 el citroenzeste
  • ½ tl zout

Vulling

  • 30 g olijfolie
  • 150 g ui, in 4 gesneden
  • 30 g gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
  • 300 g kippenborst filet, zonder vel, in blokjes (2 cm)
  • ½ tl zout
  • 1 snuifje vers gemalen peper
  • 250 g cherry tomaten, gehalveerd
  • 200 g room, min. 30% vet
  • 2 eieren
  • 60 g feta kaas
  • 1 snuifje gemalen nootmuskaat
  • 10 verse basilicumbladeren in stukken, als versiering

Voeding
per 1 sneetje
Calorieën
1833 kJ / 438 kcal
Eiwitten
16 g
Koolhydraten
28 g
Vetten
28 g
Cholesterol
104 mg
Vezels
2.1 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 3000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten

Alles tonen