Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 eggplants (approx. 900 g total), room temperature
- 2 tbsp tahini
- 1 - 2 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- sea salt, to taste (optional - see Tips)
- ground black pepper, to taste
- paprika, to serve
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped, for garnishing
- extra virgin olive oil, for drizzling
- pita bread, toasted, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 374.6 kJ / 89.2 kcal
- Eiwitten
- 3.3 g
- Koolhydraten
- 4.3 g
- Vetten
- 5.5 g
- Vezels
- 5.2 g
Alternatieve recepten
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min
Asparagus risotto
40min
Baba ghanoush
1h
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 godz. 50 min
Quinoa tabouli
12 Std. 40 Min
Baba ghanoush
1h
Tarator (tahini dip)
5min
Lebanese-style hommus
13h 15min
Falafel
25 Std. 30 Min
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1h 10min
Traditional hommus
25 Std. 5 Min