Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 raw beetroots (approx. 500 g), peeled and cut into pieces (2 x 3 cm)
- 4 garlic cloves, unpeeled
- 1 tsp cumin seeds
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 tbsp olive oil
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 2 tbsp black tahini
- 50 g lemon juice
- 1 tbsp balsamic vinegar
- olive oil, for drizzling
- 2 tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only, cut into pieces
- Voeding
- per 555 g
- Calorieën
- 5917.8 kJ / 1414.4 kcal
- Eiwitten
- 39.9 g
- Koolhydraten
- 141.1 g
- Vetten
- 81.7 g
- Verzadigd vet
- 10.3 g
- Vezels
- 38.4 g
- Natrium
- 1737.3 mg
Alternatieve recepten
Falafel with beetroot hommus
20p
Brandy cashew cream
5min
Vegan butter
8 Std. 5 Min
Basil, avocado and hemp pesto
5min
Fermented beetroot dip
25 Std.
Zucchini tortillas with falafel
25h 30 min
Savoury cashew cream cheese
3h 10min
Cashew cheddar cheese
3h 10min
White bean dip with chimichurri
15 dk
Hazelnut dukkah with fennel
50 Min
Hommus
15 dk
Traditional hommus
25 Std. 5 Min