![Lotte à la provençale Lotte à la provençale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E336AF39-5712-415A-AE54-77D34B0B76AF/Derivates/1100D736-5791-448C-A9F6-24D767C8F959.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 gousses d'ail
- 5 brins de persil frais
- 200 g d'oignons, coupés en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 500 g de tomates, coupées en quatre (5 tomates environ)
- 200 g de vin blanc sec
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 bulbe de fenouil, émincé finement
- 4 filets de lotte, sans peau et sans arêtes (450-500 g environ)
- 800 g de pommes de terre, détaillées en dés
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1594 kJ / 377 kcal
- Eiwitten
- 28 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 9.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Osso-buco de lotte
45 Min
Blanquette de cabillaud
55min
Marmite aux palourdes
1h 50min
Blanquette de saumon aux champignons des bois
50 Min
Fondue de lotte au curcuma
35 Min
Bourride de lotte à l'ail rôti et au fenouil
1h 15min
Axoa d'agneau
55min
Lotte vapeur façon tajine
1h 45min
Raie aux câpres
45 Min
Osso-buco de cabillaud
45 Min
Cassolette de saint-jacques et crevettes
40min
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min