![Grilled scallops with chilli jam Grilled scallops with chilli jam](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1AFD261B-C754-4C70-956A-35ADCA578EBF/Derivates/4c1b631c-8e82-4e28-a186-58d0fa347123.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chilli jam
- 30 g eschalots
- 100 g fresh long red chillies (see Tips)
- 20 g extra virgin olive oil
- 50 g white sugar
- 50 g white vinegar
- 1 ½ tbsp lime juice
- 20 g palm sugar, broken into small pieces (see Tips)
Scallops
- 20 scallops
- extra virgin olive oil, for brushing
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- lime juice, to serve
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 328 kJ / 78.1 kcal
- Eiwitten
- 3.8 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 3.3 g
- Vezels
- 1.2 g
Alternatieve recepten
Thai beef salad
1hod. 15min
Watermelon and salmon ceviche stack
25 Min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 godz. 30 min
Citrus seafood salad
1hod.
Tomatoes with wasabi dressing
10 Min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2hod. 30min
Duck and cherry salad
45 Min
Frozen mojito cheesecake
24 Std. 25 Min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Beetroot and tequila cured salmon
24hod. 20min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min