Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Char Siu
- 300 - 350 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Chinese Puff Pastry
- 15 g sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 60 g water
- 275 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water, plus extra for sealing pastry
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- 1 - 2 Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 833 kJ / 199 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 5 g
- Natrium
- 66 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 Min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Braised Chicken with Chestnuts
40min
Taiwanese three cup chicken
20min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 Min
Pan-fried Bao Buns
1 godz. 30 min
Japanese Adzuki Bean Mochi Buns
3h
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 Std. 45 Min
Egg Tarts
50min