Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1000 g water
- 1 onion, quartered
- 1 celery stalk
- 2 sprigs fresh thyme
- 2 bay leaves
- 1 lemon, finely grated zest and juice, to taste
- 8 black peppercorns
- 8 cloves
- 1 pinch chilli flakes
- 1 uncooked, whole chicken (1.2-1.4 kg)
- 60 g walnut oil
- 4 tsp sweet paprika, plus extra for sprinkling
- 2 slices sourdough bread (thick) (approx. 100 g)
- 40 g unsalted butter, diced
- 50 g red onion, quartered
- 3 garlic cloves, crushed
- ½ tsp hot paprika
- 175 g halved walnuts
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 150 g natural yoghurt
- 10 g fresh tarragon leaves, roughly chopped, plus extra for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2095 kJ / 504 kcal
- Eiwitten
- 32 g
- Koolhydraten
- 10.5 g
- Vetten
- 36.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lamb Korma
4h
Moroccan Lamb with Couscous
50min
Lamb and Green Bean Casserole
1h 10min
Lamb Stew
50min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Turkey Crumble
1h 10min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50min
Basque Chicken
1h 10min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50 min
One-pot Moussaka
30min