Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g d'oignons, coupés en quatre
- 2 gousses d'ail
- 15 g de gingembre frais, épluché
- 1 branche de céleri, coupée en tronçons
- 30 g de beurre
- 2 pincées de sucre
- 350 g de carottes fines, coupées en petits tronçons (3 cm)
- 150 g de mininavets, coupés en deux
- 100 g de poireau, émincé
- 2 - 3 doses de safran en filaments
- 2 brins de thym frais, émiettés
- 150 g de vermouth blanc sec, type Noilly Prat
- du sel
- du poivre moulu
- 650 g de fumet de poisson en poudre, préalablement délayé dans l'eau
- 2 oranges bio
- 4 queues de langouste (petites. 600 g au total env.)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1082 kJ / 260 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 22 g
Alternatieve recepten
Dinde farcie aux marrons et aux fruits secs
3h 45min
Soupe de moules à la citronnelle
40 Min
Velouté de langoustines à la vanille
55min
Lapin à la citronnelle en papillote
1 Std. 10 Min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13h 30 min
Christophe Aribert - Truite céleri-rave et céleri branche
1h 5min
Velouté de langoustines à la coriandre
1 Std.
Queue de langouste, sauce vanille
1h 35min
Ragoût de langouste
1h 35min
Foie gras d'oie à la truffe
72h
Bar façon thaïe
35 Min
Veau aux poivrons à la sauce piquante
45 Min