Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème pâtissière
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf entier
- 3 jaunes d'œufs
- 20 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
- 2 pincées de vanille en poudre
- 500 g de lait
La pâte sablée
- 250 g de farine de blé
- 125 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 60 g de sucre glace maison
- 1 œuf
- 40 g d'amandes en poudre
- lait, pour la dorure
Le coulis de fraises
- 200 g de fraises
- 60 g de sucre en poudre
La pâte à choux
- 125 g de lait
- 125 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 150 g de farine de blé
- 3 gros œufs (180 g env.)
La chantilly
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 2 c. à soupe de sucre glace maison
Le dressage
- 250 g de fraises
- sucre glace maison, pour la finition
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 4508.2 kJ / 1078.5 kcal
- Eiwitten
- 19.5 g
- Koolhydraten
- 99 g
- Vetten
- 67.2 g
- Vezels
- 3.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Génoise
1 Std. 50 Min
Génoise au chocolat
45 min
Forêt-noire
2h 30min
Bavarois aux fraises
6h 25min
Eclairs fraises-chocolat blanc
24h
Choux façon tiramisu
1 Std. 50 Min
Saint-honoré au citron
2sa 25 dk
Eclairs comme un Paris-Brest
1 godz. 40 min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Fraisier à la rhubarbe
24h
Biscuit et son bavarois aux fruits d'été
2 Std.
Fraisier
12h 45min