Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Xacuti-Paste
- 120 g Kokosraspeln
- 2 TL Korianderkörner
- 2 TL Chiliflocken, getrocknet
- 1 TL Pfefferkörner, schwarz
- 1 TL Kreuzkümmelsamen
- 1 TL Fenchelsamen
- 1 Zimtstange, in Stücken
- 4 Nelken
- 2 Sternanis
- 1 TL Mohn
- 90 g Wasser
- 4 Knoblauchzehen
Fertigstellung
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 25 g Pflanzenöl
- 1 ¼ TL Paprika edelsüß
- 350 g Wasser
- 300 - 400 g Garnelen, roh, geschält
- ½ TL Muskat, gerieben
- 3 TL Tamarinden-Paste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 5 Stängel Koriander, frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1686 kJ / 403 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 28 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Lamm Rogan Josh
1h 45min
Thai-Fisch-Frikadellen
1h 10 min
Meeresfrüchte Korma
40min
Schnelles Lamm Dhansak
50 Min
Rindfleisch-Curry mit Tamarinde und Klebreis
9h
Jungli Laal Maas
5h
Chicken-Mushroom Balti
50 Min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2h 10min
Chicken Saag
50 Min
Garnelen Bhuna
30 Min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min