Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g Erdnüsse, geröstet, gesalzen
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Möhren, in Stücken
- 40 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 150 g Kartoffeln, in Stücken
- 25 g Rapsöl
- ½ TL rote Currypaste
- 500 g Rindfleisch, möglichst vom Wagyurind, z.B. Schulter, in Würfeln (2 cm)
- 700 g Kokosmilch
- 200 g Rinderfond oder -brühe
- 50 g Fischsauce
- 10 g Zucker
- 30 g Limettensaft
- 3 Lorbeerblätter, getrocknet
- 2 Sternanis
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- ¼ Zimtstange (2 cm)
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 400 g Süßkartoffeln, in Würfeln (1 cm)
- 50 g Bulgur
- 3 Stängel Koriander, abgezupft (optioneel)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2650 kJ / 633 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 40 g
- Vetten
- 38 g
- Vezels
- 7 g
Alternatieve recepten
Jungli Laal Maas
5 Std.
Hackbraten mit Salbei und Oliven
1 Std. 20 Min
Irish-Stout-Beef (Irland)
1h 15min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 Std.
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1 godz. 50 min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 Std. 10 Min
Boboti (pikant gewürzter Hackbraten)
1 Std. 10 Min
Schnelles Lamm Dhansak
50 Min
Hühnchen-Tajine mit Pflaumen und Mandel-Honigsauce
50 Min
Schnelles Lamm-Dhansak
45 Min
Colombo-Lammcurry mit Auberginen
2h 15min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40min