Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 200 g witte kikkererwten, uit blik, uitgelekt
- 300 g rode bieten, gekookt
- 30 g citroensap, vers geperst
-
50
g tahin (sesampasta)
of 50 g geroosterde sesamzaad - 1 tl fijn zout
- 50 g extra vergine olijfolie
- 1 snuifje currypoeder
- 1 snuifje gemalen komijn
Presentatie
- 24 Belgische witloof blaadjes (ong. 2-3 stronken)
- 200 g rode bieten, gekookt en in dunne schijfjes gesneden
- 1 scheutje extra vergine olijfolie
- tl vers gemalen zwarte peper
- 1 el geroosterde sesamzaad
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 502 kJ / 120 kcal
- Eiwitten
- 3.7 g
- Koolhydraten
- 9.7 g
- Vetten
- 7.35 g
- Vezels
- 3.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kip met kruidensalsa en een witte bonen sla met rucola pesto
55min
Pasta met pittige wortel-cashew-saus
20 min
Balletjes met aubergines
1h
Kaascrackers
2h 30min
Gerstschotel met ratatouille van zomergroenten
40min
Falafel met rode bieten hummus
20 min
Wortelsalade met sesamcrackers
1h
Dille en feta flatbread
1h 20min
Kikkererwten flatbread met curry groenten dip
50min
Vegan Brownies
2 Std. 40 Min
Vegetarische bonenburger
1h 20min
Rode bietensalade
10 min