Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g olijfolie
- 50 g sojasaus
- ½ tl bruine suiker
- 1 citroen, liefst biologisch, zeste en sap
- 4 verse zalmfilets, ontveld (150-180 g per stuk)
- 100 g sjalotten, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 100 g prei, enkel het witte gedeelte, in stukken
- 20 - 30 g verse gember, gepeld (optioneel)
- 100 g selderstengels, in stukken
- 350 g diepgevroren doperwtjes
- 450 g water
- 2 tl zout
- 400 g broccoliroosjes
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 50 - 100 g lichte room (ong. 18% vet), naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2782 kJ / 664 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 9.4 g
Alternatieve recepten
Romige courgettensoep
25min
Linzen, champignons en notenpasteitjes
Geen beoordelingen
Ontstekingsremmende Papaya-kurkuma-gember-chia smoothie
10min
Asperge ovenschotel
1h 30min
Rogge flatbreads
Geen beoordelingen
Venkelsapje
10min
Romige erwtensoep
40min
Seitan gebraad "Wellington" met gestoomde groenten
Geen beoordelingen
Boterhammen met spinazie pesto
1h 55min
Detoxsapje met appel en peer
10min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1h
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45min