Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g olijfolie
- 50 g sojasaus
- ½ tl bruine suiker
- 1 citroen, liefst biologisch, zeste en sap
- 4 verse zalmfilets, ontveld (150-180 g per stuk)
- 100 g sjalotten, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 100 g prei, enkel het witte gedeelte, in stukken
- 20 - 30 g verse gember, gepeld (optioneel)
- 100 g selderstengels, in stukken
- 350 g diepgevroren doperwtjes
- 450 g water
- 2 tl zout
- 400 g broccoliroosjes
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 50 - 100 g lichte room (ong. 18% vet), naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2782 kJ / 664 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 9.4 g
Alternatieve recepten
Linzen, champignons en notenpasteitjes
Geen beoordelingen
Champignon- en chocolademuffins
1sa
Soja-bolognese met courgette noedels
50 Min
Courgettesalade met asperges en pompelmoes
30 Min
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45 Min
Romige erwtensoep
40 dk
Appels met cidersabayon
Geen beoordelingen
Duo van zondagse vlechtbroodjes
2h 10min
Witte chocoladecreme met mangosaus (vegan)
2 Std. 40 Min
Wortel-amandelcake zonder toegevoegde suikers en zijn glazuur
1sa
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40 dk
Broccolisoep met volkoren croutons
40 dk