Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 heaped tsp cumin seeds (10 g)
- 4 heaped tsp coriander seeds (10 g)
- 1 ½ tsp salt
- 30 g fresh coriander, plus extra to garnish
-
50
g fresh coconut flesh, cut into pieces (2-3 cm)
(optioneel)
of 3 heaped tbsp grated coconut (15 g) (optioneel) - 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 300 g brown onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
-
½ - ¾
tsp ground cayenne pepper
of 1 - 2 fresh green chillies (6-8 cm long), deseeded, if preferred - 1000 - 1200 g butternut pumpkin, deseeded, cut into 8 pieces with skin on
- 300 g dried lentils (green or brown)
- 1000 g water
- 250 - 300 g preserved roasted red capsicums, cut into pieces (1-2 cm)
- 130 g crème fraîche (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1504 kJ / 358 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 10.3 g
Alternatieve recepten
Lentil curry (dahl)
30 menit
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 menit
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 Min
Vegetable chilli
50 Min
Pearl barley risotto with asparagus
1h 5 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40 Min
Savoury semolina
15 dk
Indian spiced sweet potato soup
25 menit
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 Min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min