Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pastry
- 230 g spelt flour
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- ¼ tsp salt
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 100 g dairy free margarine
- 100 g almond milk
Filling
- 100 g cherry tomatoes, cut into halves (optional)
- 100 g canned baby beetroot, drained and cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 2 garlic cloves
- 150 g leek, white part only, cut into pieces
- 30 g olive oil
- 350 g firm tofu, cut into pieces (3 cm)
- 150 g almond milk
- 2 tsp nutritional yeast
- 2 pinches ground black pepper
- 3 tsp onion salt
- 3 tsp dried basil
- 100 g frozen broad beans, thawed and shelled
- 1 sprig fresh basil, leaves only, for garnishing
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1376.1 kJ / 327.6 kcal
- Eiwitten
- 13.6 g
- Koolhydraten
- 25.8 g
- Vetten
- 17.6 g
- Verzadigd vet
- 3.4 g
- Vezels
- 6.9 g
- Natrium
- 808.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min
Sweet and sour tempeh
50 Min
Vegan moussaka
1h 50min
Chilli con tempeh
20min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Buckwheat and mushroom quiche
29 Std. 20 Min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Vegan hollandaise
10 Min
Yasai miso ramen
35 min
Breakfast sausages
1 Std. 5 Min
Tofu scramble
25min