Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm env.)
- 100 g d'échalotes
- 40 g de beurre doux
- 25 g d'huile d'olive, et un peu pour la cuisson
- 320 g de riz spécial risotto, type carnaroli ou arborio
- 100 g de vin blanc sec
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
- 500 g de palourdes, préalablement dégorgées
- 250 g de noix de saint-jacques, avec corail
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 - 5 g de truffe fraîche, et un peu pour la finition
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1871 kJ / 445 kcal
- Eiwitten
- 18.7 g
- Koolhydraten
- 46.3 g
- Vetten
- 19.5 g
- Vezels
- 1.2 g
Alternatieve recepten
Sauce armoricaine
1 Std.
Lotte et crevettes à l'américaine
1h 15min
Risotto de saint-jacques, caramel de mandarine
40 Min
Velouté de cèpe et châtaigne
35 Min
Noix de saint-jacques, purée de panais à l'anis
40 Min
Risotto aux cèpes
30 Min
Bourride de lotte à l'ail rôti et au fenouil
1h 15min
Queue de langouste, sauce vanille
1h 35min
Risotto lotte et lard
50 Min
Filet de bar, salsa artichaut et jus de palourdes
50 Min
Risotto à l'encre de seiche
1 Std.
Ceviche de daurade au pamplemousse
1h 5min