Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 3 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 50 g d'eau
La garniture aux abricots
- 80 g de cassonade
- 1 branche de romarin frais, équeutée (5 cm env.)
- 20 g de jus de citron
- 80 g d'amandes en poudre
- 30 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 15 abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 30 g de beurre doux, coupé en petits morceaux
- 30 g d'amandes effilées
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1520 kJ / 363 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 19.9 g
- Vezels
- 4.8 g
Alternatieve recepten
Clafoutis abricot-romarin
55min
Abricots pochés, crumble aux pignons de pin
1h 5 min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Tarte aux abricots façon crumble
3h 20min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2 Std. 5 Min
Tarte aux abricots et aux amandes
1h 35min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2 godz. 15 min
Tarte abricot-framboise
1h 15min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Clafoutis aux abricots
55min