Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte brisée
- 150 g de farine de blé
- 75 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 3 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 50 g d'eau
La garniture aux abricots
- 80 g de cassonade
- 1 branche de romarin frais, équeutée (5 cm env.)
- 20 g de jus de citron
- 80 g d'amandes en poudre
- 30 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 15 abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 30 g de beurre doux, coupé en petits morceaux
- 30 g d'amandes effilées
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1520 kJ / 363 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 19.9 g
- Vezels
- 4.8 g
Alternatieve recepten
Crumble aux poires, coings et noisettes
1h 30 min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15 min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30 min
Tarte crumble aux abricots
1 godz. 40 min
Tarte aux myrtilles
2h 30 min
Tarte abricot-framboise
1sa 15 dk
Abricots pochés, crumble aux pignons de pin
1 godz. 5 min
Clafoutis abricot-romarin
55 min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5 min
Tarte aux mirabelles
50 min
Clafoutis aux abricots
55 min