Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte
- 230 g de farine de blé T45, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à soupe de cassonade
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de farine de blé T45, pour le plan de travail
- 10 g de beurre doux, pour le moule
La garniture
- 50 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 1 œuf
- 50 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune non traité, râpé
- 60 g d'amandes en poudre
- 10 figues fraîches, coupées en deux dans la hauteur
- 2 c. à soupe de cassonade
- 1 c. à café de romarin frais
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2813 kJ / 675 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 74 g
- Vetten
- 36 g
Alternatieve recepten
Confiture figue-romarin
50 Min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 Min
Crumble de figues à la noisette
45 Min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 Min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2 Std. 15 Min
Tarte aux myrtilles
2 Std. 30 Min
Clafoutis figues-amandes
50 Min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 Min
Tartelettes amandines aux figues
1 Std. 30 Min
Crumble pommes-figues
45 Min
Clafoutis aux abricots
55 Min