Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte
- 230 g de farine de blé T45, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à soupe de cassonade
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de farine de blé T45, pour le plan de travail
- 10 g de beurre doux, pour le moule
La garniture
- 50 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 1 œuf
- 50 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron jaune non traité, râpé
- 60 g d'amandes en poudre
- 10 figues fraîches, coupées en deux dans la hauteur
- 2 c. à soupe de cassonade
- 1 c. à café de romarin frais
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2813 kJ / 675 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 74 g
- Vetten
- 36 g
Alternatieve recepten
Clafoutis abricot-romarin
55min
Abricots pochés, crumble aux pignons de pin
1h 5min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Crumble aux pêches et au romarin
45min
Crumble pommes-figues
45min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Cuajada aux abricots
50min
Crumble de figues à la noisette
45min
Tarte aux myrtilles
2 Std. 30 Min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Tarte quadrillée aux figues et aux pignons
2 Std. 30 Min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min