Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g chickpea (besan) flour
- 40 g ghee (see Tips)
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp fennel seeds
- 1 pinch asafoetida (see Tips)
- 300 g red onion, cut into quarters
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 10 g ground turmeric
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp green mango powder (see Tips)
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- 20 g lemon juice
- 800 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 50 g raisins, to serve (optional)
- 100 g natural yoghurt, to serve
- 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into thin slices, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1648.8 kJ / 392.5 kcal
- Eiwitten
- 14.7 g
- Koolhydraten
- 40.8 g
- Vetten
- 16 g
- Verzadigd vet
- 6.8 g
- Vezels
- 14.2 g
- Natrium
- 1324.6 mg