Compatibele versies
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Slow Cooked Lamb Shoulder
- 25 g vegetable oil
- 750 g lamb shoulder meat, boneless, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 Tbsp cornflour
-
1
meat stock cube (for 0.5 l) (lamb)
of 1 tsp meat stock paste, homemade - 500 g water
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 garlic clove
Red Wine Jus
- 1 banana shallot, halved
- 1 garlic clove
- 1 bunch fresh mixed herbs, leaves only (approx. 5 g)
- 50 g salted butter
- 100 g port
- 150 g red wine
- 20 g balsamic vinegar
- 35 g dark brown sugar
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Carrot and Ginger Purée
- 30 g olive oil
- 500 g carrots, cut in 4 pieces
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in slices (2 mm)
- 100 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 100 g unsalted butter, cut in pieces
- ground black pepper, for seasoning
Roasted Lamb Loin
- 1 Tbsp vegetable oil
- 6 lamb loin (100-150 g each)
- 2 pinches fine sea salt, for seasoning
- 2 pinches ground black pepper, for seasoning
- 10 g unsalted butter, for basting
- fresh spinach, wilted, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2670 kJ / 638 kcal
- Eiwitten
- 35.3 g
- Koolhydraten
- 21.3 g
- Vetten
- 45.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Brandy Butter
10min
Hot Wings with Blue Cheese Dip
1h 45 min
Hollandaise Sauce
15min
Slow-cooked Chorizo and Squid Stew with Butter Beans
5h 30min
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Peppercorn Sauce
30min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20min
Spiced Roast Beef with Sun-dried Tomato Potato Purée and Red Wine Sauce
14sa 30 dk
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 godz. 10 min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40min