![Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C72A7607-B0C8-4DA7-A92A-9D9296CE7685/Derivates/6FE3D87D-13F2-4E6E-8883-C95F30FC90BF.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mushroom Duxelle
- 225 g fresh portobello mushrooms, quartered
- 10 g dried porcini mushrooms, soaked in boiling water for 15 minutes then drained and squeezed of excess water
- 50 g shallots, halved
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 garlic clove
- 50 g Madeira wine
- 2 sprigs fresh thyme leaves
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Beef Wellingtons
- 200 g unsalted butter, diced (2 cm), then frozen for 1 hour
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g water, cold
- ½ tsp fine sea salt
- groundnut oil, for searing and greasing
- 4 beef fillet steaks (180-200 g each, 3-4 cm thick)
- ground black pepper, for seasoning
- 2 large eggs, beaten
Red Wine Jus
- 50 g shallots, halved
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh thyme leaves
- 50 g salted butter, diced
- 100 g port
- 150 g red wine
- 100 g liquid beef stock, hot
- 20 g balsamic vinegar
- 35 g dark brown sugar
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 6847.6 kJ / 1636.6 kcal
- Eiwitten
- 80.3 g
- Koolhydraten
- 63.2 g
- Vetten
- 109.9 g
- Verzadigd vet
- 57 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 697.6 mg
Alternatieve recepten
Béarnaise Sauce
20 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Peppercorn Sauce
30 Min
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2 Std. 20 Min
Bordelaise Sauce
55 Min
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
5h 15min
Duck and Pork Terrine
52h
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2h 40min
Crab Tortelloni, Red Mullet
5h
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10 min
Meatballs with Romesco Sauce
1h 40min
Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri
40 Min