![Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6DC26FC6-D849-4236-A4BE-BA9FDC9F1CDC/Derivates/62E7A5D3-78A1-4B15-A951-7266737D187D.jpg)
Compatibele versies
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dried cauliflower florets
- 1 cauliflower floret (medium to large)
Salmon cure
- 8 fresh boneless salmon fillets (approx. 100 g each), skin removed and reserved
- water, for soaking salmon skin
- 100 g rock salt, plus extra pinch for soaking salmon skin
- 6 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 lemon, zested and juiced
- 100 g caster sugar
- 2 pinches ground white pepper
Parmesan gnocchi
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 300 g water
- 30 g kudzu (see Tips)
- water (iced)
Confit salmon
- 600 g water
- 500 - 550 g light olive oil
Cauliflower cream
- 30 g unsalted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 400 g cauliflower, broken into florets
- 150 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
Salmon skin, cauliflower and assembly
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 220 g cauliflower, broken into florets
- 2 pinches salt, to taste
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, zest only, finely grated, for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 4990.3 kJ / 1188.1 kcal
- Eiwitten
- 39.2 g
- Koolhydraten
- 18.2 g
- Vetten
- 108.1 g
- Verzadigd vet
- 25.8 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 5239.5 mg
Alternatieve recepten
Scallops with pea purée
25 Min
Watermelon and salmon ceviche stack
25 Min
Miso kraut
168h 20 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Zucchini bites with charred tomato dressing
50 min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 Min
Prawn salad with horseradish cream
1 Std.
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 Std. 30 Min
Café de Paris butter
25 Min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 Min