Compatibele versies
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dried cauliflower florets
- 1 cauliflower floret (medium to large)
Salmon cure
- 8 fresh boneless salmon fillets (approx. 100 g each), skin removed and reserved
- water, for soaking salmon skin
- 100 g rock salt, plus extra pinch for soaking salmon skin
- 6 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 lemon, zested and juiced
- 100 g caster sugar
- 2 pinches ground white pepper
Parmesan gnocchi
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (2 cm)
- 300 g water
- 30 g kudzu (see Tips)
- water (iced)
Confit salmon
- 600 g water
- 500 - 550 g light olive oil
Cauliflower cream
- 30 g unsalted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground cayenne pepper
- 400 g cauliflower, broken into florets
- 150 g pouring (whipping) cream
- 50 g full cream milk
Salmon skin, cauliflower and assembly
- 1 ½ tbsp unsalted butter
- 220 g cauliflower, broken into florets
- 2 pinches salt, to taste
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, zest only, finely grated, for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 4990.3 kJ / 1188.1 kcal
- Eiwitten
- 39.2 g
- Koolhydraten
- 18.2 g
- Vetten
- 108.1 g
- Verzadigd vet
- 25.8 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 5239.5 mg
Alternatieve recepten
Oysters with lime granita
5min
Wasabi mayonnaise
10min
Sous vide salmon with avocado cream (TM5)
1h 5min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10 min.
Mushroom cappuccino
25min
Oysters Mignonette
5min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Caesar salad dressing
10min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Melted Brie with basil and lemon pesto
30min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35min