Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kibbeh
- 100 g brown onion, cut into halves
- 600 g lamb mince
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 - 2 tsp sea salt flakes, to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, to taste
- 1 tsp dried chilli flakes (optional)
- 160 g fine burghul
- 80 g water
Filling
- 70 g cheddar cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 30 g brown onion
- 20 g olive oil
- 50 g walnuts, cut into pieces
Green tahini
- 1 garlic clove
- 1 lemon, juice and zest, peeled into strips (1 x 4 cm), no white pith
- 8 sprigs fresh mint, leaves only (approx. 20 g)
- 120 g tahini
- sea salt flakes, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 80 g water
Assembly
- vegetable oil, for frying
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 588 kJ / 140 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 4.4 g
- Vetten
- 9.9 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 1.9 g
- Natrium
- 248.4 mg
Alternatieve recepten
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Zofia Wolski's Turkey empanada gallega (TM5/TM31)
1 Std. 30 Min
Lamb sfiha
1 Std. 20 Min
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
30 min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 Std.
Arabian ice cream
10h 25 min
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Fattoush with grilled haloumi
5h
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 Std. 50 Min
Moroccan lamb with pilaf
5 Std. 40 Min
Quinoa tabouli
12 Std. 40 Min