![Lamb Kibbeh Lamb Kibbeh](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/47E33F27-36B1-4B40-90F6-C7607151DAC0/Derivates/8CA9B247-EA35-48F9-A0BC-AAFFD0F7BA2B.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kibbeh
- 100 g brown onion, cut into halves
- 600 g lamb mince
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 - 2 tsp sea salt flakes, to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, to taste
- 1 tsp dried chilli flakes (optional)
- 160 g fine burghul
- 80 g water
Filling
- 70 g cheddar cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 30 g brown onion
- 20 g olive oil
- 50 g walnuts, cut into pieces
Green tahini
- 1 garlic clove
- 1 lemon, juice and zest, peeled into strips (1 x 4 cm), no white pith
- 8 sprigs fresh mint, leaves only (approx. 20 g)
- 120 g tahini
- sea salt flakes, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 80 g water
Assembly
- vegetable oil, for frying
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 588 kJ / 140 kcal
- Eiwitten
- 7.7 g
- Koolhydraten
- 4.4 g
- Vetten
- 9.9 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 1.9 g
- Natrium
- 248.4 mg
Alternatieve recepten
Baba ghanoush
1 Std.
Tarator (tahini dip)
5 Min
Yoghurt and jalapeño dressing
10 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Anise-cured salmon
14 godz. 10 min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 Min
Pork vindaloo
2h 20min
Seekh kebabs
50 Min
Avocado whip on seedy spelt bread (Post-natal)
2h 30min
Spiced lamb flatbread
2h
Cauliflower and ricotta pizza bases with blue cheese, pear and prosciutto
1 Std. 50 Min
Tzatziki dip
15 Min