Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh mint, leaves only (see Tips)
- 50 g olive oil, plus 2-3 tablespoons extra for frying
- 500 g lamb mince (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 60 g breadcrumbs
- 1 tsp dried oregano
- plain flour, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1164.5 kJ / 277.2 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 12.1 g
- Vetten
- 16.4 g
- Verzadigd vet
- 3.6 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 501.8 mg
Alternatieve recepten
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1 godz. 15 min
Keftedes (meatballs)
2h 30min
Meatballs with Romesco sauce
1h 40min
Roast beef and mushroom pizza
1h 40min
Slow cooked beef with wasabi mash (Louise Keats)
29h 45min
Greek lamb rolls with yoghurt dressing
40 min
Red beans and rice with turkey meatballs
1sa
Turkey patties
30 min
Greek Easter biscuits (Koulourakia)
1 godz. 15 min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1sa
Pork meatballs with couscous
50 min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1sa