Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Flatbread
- 20 g olive oil
- 150 g water
- 1 tsp white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 300 g baker's flour
- ½ tsp salt
Meat topping
- 3 garlic cloves
- 250 g brown onions, cut into quarters (approx. 4)
- 500 g ripe tomatoes, cut into quarters
- 1 tsp salt
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cayenne pepper, to taste
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp paprika
- 1 tsp ground allspice
- ½ tsp dried chilli flakes, to taste
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 500 g lamb mince
- 30 g pine nuts
Assembly and baking
- olive oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- salt, for sprinkling
- 2 lemons, cut into quarters
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1840.2 kJ / 438.2 kcal
- Eiwitten
- 25.9 g
- Koolhydraten
- 44.7 g
- Vetten
- 15.5 g
- Verzadigd vet
- 3.1 g
- Vezels
- 6.2 g
- Natrium
- 819.3 mg
Alternatieve recepten
Rosemary meat pies
3h 30min
Spiced lamb pie
40 min
Asian nachos
40 min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Naan bread
2sa 40 dk
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Roast beef and mushroom pizza
1h 40min
Gozleme
1h 40min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1h 30min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 godz. 50 min