![Baklava Baklava](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5F1C9431-669C-43F1-BA0E-A36617FB7D3A/Derivates/b2d0e4eb-3e12-4988-91f0-5fa2cbd59510.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Baklava
-
350
g unsalted pistachio nuts
of 350 g walnuts, shelled - 80 g butter, cut in pieces
- 50 g sunflower oil
- 100 g sugar
- 4 tbsp orange blossom water
- 10 sheets filo pastry
Syrup
- 200 g sugar
- 100 g water
- 1 tbsp ground cinnamon (optioneel)
- 1 tsp blossom water
- 1 tsp lemon juice, freshly squeezed
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1146 kJ / 274 kcal
- Eiwitten
- 4.6 g
- Koolhydraten
- 27.6 g
- Vetten
- 16.1 g
Alternatieve recepten
Zebra bundt
1h 10min
Triple layer bundt cake
1h 30min
Pink Moon Milk
10min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Kashta cream
10min
'Qamar el-din' juice
5 分钟
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 Std.
Arabian ice cream
10h 25min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Tahini dip (tarator)
5 分钟
Baklava with Walnuts
3 Std.