Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Spice mix
- 1 tsp chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- 3 tsp curry powder
- ½ tsp ground black pepper
Curry
- 500 g skinless chicken breast fillet, cut into strips (2.5 cm x 5 mm)
- 1 tbsp lime juice
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 garlic clove
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cinnamon quill
- 2 cardamom pods
- 2 whole cloves
- 40 g oil
- 8 fresh curry leaves
- 2 brown onions, cut into slices
- 50 g tomato paste
- 120 g coconut cream
- 120 g coconut milk
- ½ tsp sugar
- 1 red capsicum, cut into julienne
- 1 carrot, cut into julienne
- 1 - 2 pinches freshly ground pepper, to taste
- 2 eggs
- 3 roti, cut into julienne (see Tips)
- 1 lime, cut into 8 wedges, for garnishing
- Voeding
- per 1 portions
- Calorieën
- 1488 kJ / 354 kcal
- Eiwitten
- 25.6 g
- Koolhydraten
- 17.8 g
- Vetten
- 18.7 g
- Vezels
- 7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Coconut lamb curry
2h
Parathas
1h 30min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Biryani
1h 25 min
Beef madras
1h 30min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1h 10min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Rogan josh
1h 35min
Coconut fish curry
1h 10min
Chicken tikka masala with saffron rice
4 godz. 40 min