Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le fondant blanc (la veille)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La pâte à choux (le jour même)
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La ganache montée choco-café
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de café instantané
- eau (5-10% du poids du fondant blanc en eau)
- 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Voeding
- per 1 pièces
- Calorieën
- 1428.3 kJ / 340.7 kcal
- Eiwitten
- 4.7 g
- Koolhydraten
- 38.3 g
- Vetten
- 18.8 g
Alternatieve recepten
Eclair au chocolat
1sa 15 dk
Bûche chocolat-orange
3sa 45 dk
Croustillant chocolat-framboise
16 Std.
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24 Std.
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55 min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1sa 15 dk
Crème pâtissière
15 min
Pâte à chou
2 Std.
Baba au whisky, crème chocolat-noisette
12 Std.
Macarons à la griotte
48h
Religieuses au café
3sa 45 dk
Macarons au café
24 Std.