Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta
- 200 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
- 2 uova
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 pezzettino di scorza di limone, preferibilmente biologico
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di ricotta fresca, scolata
- 1 uovo
- 1 cucchiaio di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Ragù di agnello
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 600 g di polpa di agnello, parte della coscia, disossata e a bocconcini
- 700 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a piacere
-
2 - 3
cucchiai di Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
of 2 - 3 cucchiai di pecorino grattugiato, a piacere
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 3482 kJ / 832.3 kcal
- Eiwitten
- 57.4 g
- Koolhydraten
- 61.4 g
- Vetten
- 41.4 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 0 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ravioli sardi (Culurgiones)
2 godz. 30 min
Ravioli lucani
1ωρ.
Fettuccine al limone al sugo di scampi
1h 5min
Scottiglia
1ωρ. 30 λεπτ.
Zuppa di pesce alla napoletana
1 godz. 10 min
"Scafata" viterbese
1 Std. 50 Min
Ravioli di ricotta
2h
Ravioli ai carciofi
1ωρ. 30 λεπτ.
Torta cappuccino e caramello
2h
Minestra di fregola con le anguille
2h
Ravioli di patate e gamberi
1 godz. 20 min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1 godz. 20 min