Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g Zwiebeln, geviertelt
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Sonnenblumenöl
- 30 g Tomatenmark
- 20 g Paprikapulver, edelsüß
- 1 EL Kümmel, gemahlen
- 2 EL Majoran, getrocknet
- 1 getrocknetes Lorbeerblatt
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 700 g Erdäpfel, festkochend, geschält
- 50 g Weißwein
- 700 g Wasser
-
4
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 1 EL Maisstärke, vermischt mit 2 Esslöffel kaltem Wasser
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 4 Frankfurter Würstchen, in Scheiben (1 cm)
- 4 EL Sauerrahm, zum Dekorieren
- 4 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft und gehackt, zum Dekorieren
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1734 kJ / 415 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 46 g
- Vetten
- 21 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 8 g
- Natrium
- 416 mg
Alternatieve recepten
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 Std. 40 Min
Eiernockerl
30min
Kaspressknödelsuppe
1h 35min
Semmelknödel
50min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Schinkenfleckerl überbacken
1 Std. 10 Min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1 Std. 10 Min
G’selchtes mit Sauerkraut und Semmelknödeln
1h
Frittaten
30min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1 Std. 25 Min
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 godz. 45 min