Compatibele versies
Menu: Bacalhau fresco com amêijoas e batata-doce assada e Pera com chocolate
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g amêijoas frescas e limpas
- 600 água quente
- 1 ½ c. chá de sal
- 3 - 5 pés de salsa
- 50 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 6 batatas-doces s/ casca (50 g cada aprox., com 8 cm comprimento aprox.)
- 50 g tomate cortado em rodelas (1 cm aprox.)
- 50 g curgete cortada em rodelas (1 cm aprox.)
- 10 g azeite, mais q.b. p/ untar e pincelar
- 50 g chocolate partido em pedaços pequenos ou em pepitas
- 300 g caldo de peixe líquido
- 600 g filetes de bacalhau fresco s/ pele
- 300 g pera cortada em fatias (1 cm largura aprox.)
- 30 g vinho do Porto
- ½ c. chá de cardamomo em pó
- 20 g amêndoa ralada
- 100 g manteiga
- 40 g vinho branco
- 1 c. chá de amido de milho
- 3 pitadas de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Gelado de baunilha q.b. p/ servir (ver dica)
- Amêndoa s/ pele, picada e torrada
- Voeding
- per 4 doses
- Calorieën
- 6295.4 kJ / 1504.6 kcal
- Eiwitten
- 63.1 g
- Koolhydraten
- 164.4 g
- Vetten
- 54.8 g
- Verzadigd vet
- 8.3 g
- Vezels
- 20.9 g
- Natrium
- 6691.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Esparguete Sichuan
50 Min
Pulled pork
4h 30min
Manteiga de alho assado
50 Min
Fudge de caramelo
5h 15min
Caldo de tomate
Žádné hodnocení
Gelado de chai latte
15 godz. 5 min
Pato do Imperador
Žádné hodnocení
Trança inglesa
Žádné hodnocení
Folar do Algarve
4h
Creme de castanha e caril
50 Min
Vinagreta de soja
5min
Pastéis de massa tenra de borrego
2h