Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 whole chicken legs, cut in pieces (3-4 cm)
- 20 g curry powder, to season
- 2 tsp salt, to season
- 15 - 20 dried chillies, deseeded and soaked to soften, cut in 5 cm length
- 3 garlic cloves, peeled
- 10 shallots, peeled
- 5 candlenuts (buah keras)
- 10 g fresh turmeric, peeled
- 10 g fresh galangal (lengkuas), peeled
- 60 g vegetable oil
- 120 g water
- 1 stalk fresh curry leaf, leaves only
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, smashed
- 2 potatoes, cut in small wedges
- 200 - 240 g fresh coconut milk
- 1 tsp sugar
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1895 kJ / 453 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 14 g
- Vetten
- 35 g
- Vezels
- 2 g
Alternatieve recepten
Nasi Lemak
45min
Chicken Rendang
45min
Curry Fish
35 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Chicken Porridge
1h 10min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Curry chicken
1h
Char Kway Teow
15min
Nasi Lemak
45min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min